Унгарският плувец Тамаш Кендереши е бил задържан вчера в Куанджу (Кор)

...
Унгарският плувец Тамаш Кендереши е бил задържан вчера в Куанджу (Кор)
Коментари Харесай

Унгарски плувец бе задържан на световното в Корея заради сексуално насилие

Унгарският плувец Тамаш Кендереши е бил арестуван през вчерашния ден в Куанджу (Кор) поради полово посягане против локална жена, оповестиха международните организации. Около 3 ч. през нощта против 22-годишния бронзов медалист на 200 м бътерфлай от олимпийските игри в Рио`16 е подадено недоволство от младо момиче. Кендереши е бил задържан незабавно и е бил разпитан в наличието на юрист и преводач.

Според информацията унгарският плувец, който има сребърно и бронзово отличие от европейски шампионати в коронната си дисциплинираност, отхвърля да е отговорен. А от унгарския отбор са удостоверили, че той е бил отведен за разпит и по-късно освободен, само че няма право да напуща Корея в идващите 10 дни, до момента в който тече следствие.

В Куанджу Кендереши и нашият Антъни Иванов трябваше да плуват в в допълнение съревнование между тях, с цел да дефинират последния финалист на 200 м бътерфлай, защото времето им в полуфиналите бе еднообразно. Унгарецът победи Иванов с 13 стотни и се класира за финалното плуване, в което остана осми, а неговият 19-годишен съотечественик Крищоф Милак победи, като сложи и международен връх 1:50.73 мин. 

Антъни Иванов пък се задоволи с 9-ото място в крайното класиране, откакто преди 2 година в Будапеща бе финалист и се класира осми. Това показване на великотърновеца си остана най-хубавото за българския тим.

Вчера Светлозар Николов приключи българското присъединяване с 27-о място в квалификациите на 400 м съчетано плуване. 19-годишният българин финишира за 4:26.88 мин., с 14.61 сек. по-слабо от резултата на най-бързия в пресявките Дая Сето (Яп), който след това завоюва и купата във финала. Топ 3 допълниха Джей Лидърланд (САЩ) и Люис Клеърбърд (НЗел).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР